Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Peter ŞERBAN: În 2007, eram pe punctul de a RENUNŢA la AGRICULTURĂ

Publicat: 06 martie 2017 - 08:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agronom de profesie, Peter Şerban s-a apucat în mod serios de agricultură în 1991, pe când avea doar 25 de ani, odată cu achiziţia primului tractor. 

Iniţial s-a ocupat de horticultură, marea sa pasiune, dar a renunţat la ea din cauza faptului că nu prea aduce bani în România.

Vorbeşte cu mândrie sepre cea mai mare realizare a sa în domeniul agricol – supravieţuirea şi, mai mult decât atât, dezvoltarea exploataţiei. "Faptul că am reuşit să construiesc această afacere, pornind practic de la zero, clădind în fiecare an câte puţin, este cea mai mare realizare a mea în acest domeniu de activitate. La început am avut doar cele 15 hectare ale familiei. Am trecut prin toate etapele, de la persoană fizică, până la administrator al societăţii pe care o conduc din 2007. E lucru mare că am reuşit să supravieţuiesc toţi aceşti ani".

Peter_Serban_bClick pe poza pentru galerie!

Despre cel mai greu moment trăit în agricultură, Peter Şrban ne-a mărturisit că "Anul 2007 a fost cel mai nefast, atât din punct de vedere al vieţii sociale, am pierdut pe cineva drag, cât şi ca agronom. Îmi aduc aminte că pe 26 iunie 2007 am avut o ploaie cu grindină care mi-a afectat întreaga suprafaţă. Nu reuşisem să recoltez practic nimic. Deşi aveam asigurate terenurile, am pierdut foarte mulţi bani atunci. Am rămas doar cu cât să plătesc arenda. Atunci chiar eram pe punctul să renunţ la agricultură".
Acum, fermierul lucrează 365 de hectare, în judeţul Brăila.

Vizualizat: 1532 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

La „Ziua Grâului”, eveniment aflat la a 10-a ediţie şi organizat de către companiile Agroind Cauaceu, Agrotex Carei și Promat Tășnad, au participat anul acesta aproape 1000 de persoane, un nou record. Loturile demonstrative au cuprins 60 de soiuri de grâu, orz şi orzoaică, precum şi numeroase variante de fertilizare și tratamente fitosanitare. În platforma de la Diosig (Bihor) şi-au expus o parte din portofoliul de produse 52 de companii producătoare de seminţe, produse pentru protecţia plantelor şi utilaje agricole.

Case IH Agronomic Design Ţuţuianu a pariat pe New Holland Graul care da intre 8 si 10 tone/ha
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?