Valbon
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ROMEU BURCIU, un fermier mândru de realizările lui!

Publicat: 04 februarie 2017 - 15:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În luna ianuarie, Romeu Burciu, fermier din comuna Barcea, județul Galați, a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani.

„Mă ocup cu agricultura de mic copil, dar lucrez efectiv din anul 2000. Am plecat de la o suprafață de cinci hectare de teren preluat în arendă și unul proprietate și în fiecare an am crescut câte-un pic, câte-un pic suprafața, astfel încât, astăzi, am ajuns să lucrez 140 hectare, din care 20 proprietate. Este cea mai mare realizare a mea, cu care mă mândresc. În plus, am o îngrășătorie de 50 de tăurași, din rasa Bălțată Românească, și în fiecare an export carne în viu. Anul trecut, în luna septembrie, am livrat, pentru prima dată după opt ani, carne de vită în Turcia”, ne-a declarat Romeu Burciu.

Burciu Romeu
Crescătorul de animale gălățean are și o dezamăgire. Iată ce spune: ”Situația e clară, jucăm după regulile europene. În schimb, la animale, nu mi se pare normal ca subvenția s-o primim pe efectivele pe care le-am avut acum trei ani de zile. Din punctul meu de vedere, în fiecare an, în luna ianuarie, ar trebui făcut inventarul efectivelor de animale și fiecare fermier să primească pe ceea ce are în exploatație și nu pe ce a avut cu trei ani de zile în urmă. Sunt tineri care s-au ocupat anul trecut sau acum doi ani să crească animale, fără să primească răsplata muncii. Nu e normal”.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 32 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Odată ce ai avut albine, nu mai poţi trăi fără ele. “Microbul” nu te părăseşte toată viaţa, spun apicultorii. Ce te faci însă când, peste noapte, îţi vezi albinele moarte, stupii goi şi nici o putere să găseşti vinovatul?!
Necazul s-a întâmplat în comuna timişeană Gottlob. Nici bine nu au ieşit albinele la polenizat pomii abia înfloriţi, că nenorocirea s-a abătut asupra lor. Dumitru Murariu îngrijea cu pasiune şi dăruire cele 25 de familii de albine ale sale, iar în grădina lui îşi ţineau stupii şi câţiva prieteni de-ai lui. Pe 10 aprilie a.c., când şi-a vizitat stupina, Dumitru a rămas înmărmurit: albinele erau aproape toate moarte, unele agonizau tremurând. Semn de otrăvire!

Reporter: PAULA CIUPAG
Imagine: CLAUDIU BOROBEI

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?