Valbon
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

MARIUS GOLDIȘ: “Agricultura este viața mea!”

Publicat: 04 februarie 2017 - 15:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Marius Remus Goldiș, în vârstă de 19 ani, împliniți luna trecută, se ocupă împreună cu părinții și cu bunicul său de microferma lor de familie, în satul Brădeț, comuna Buntești, jud. Bihor. Deși încă elev la liceu, Marius a decis: “Agricultura este viitorul meu și mă mândresc cu asta. Agricultura este și cea mai importantă meserie din lume, deoarece asigură hrana întregii omeniri”. 

Mica fermă de familie deține aproximativ 6 hectare de teren. Este populată cu câteva bovine, porcine și păsări, mai pe scurt, o gospodărie de țară, dar de notat este faptul că multe dintre lucrări se fac mecanizat cu ajutorul utilajelor proprii.

Marius Remus Goldis
“Cea mai mare realizare în ferma noastră de familie a fost achiziționarea de utilaje pentru cultivarea terenului și înființarea unei mici plantații de arbuști fructiferi, din resurse financiare proprii. Cea mai urâtă experiență a fost anul trecut: întârzierea plății subvențiilor, scăderea drastică a prețului la lapte/produsele din lapte, oprirea exportului cu animale vii și reducerea prețului de vânzare în viu la speciile bovine și suine”, ne-a menționat Marius satisfacțiile, dar și nemulțumirile unui foarte tânăr fermier. Cu toate acestea, Marius spune foarte hotărât: “Categoric, agricultura este viața mea!”

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 31 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Odată ce ai avut albine, nu mai poţi trăi fără ele. “Microbul” nu te părăseşte toată viaţa, spun apicultorii. Ce te faci însă când, peste noapte, îţi vezi albinele moarte, stupii goi şi nici o putere să găseşti vinovatul?!
Necazul s-a întâmplat în comuna timişeană Gottlob. Nici bine nu au ieşit albinele la polenizat pomii abia înfloriţi, că nenorocirea s-a abătut asupra lor. Dumitru Murariu îngrijea cu pasiune şi dăruire cele 25 de familii de albine ale sale, iar în grădina lui îşi ţineau stupii şi câţiva prieteni de-ai lui. Pe 10 aprilie a.c., când şi-a vizitat stupina, Dumitru a rămas înmărmurit: albinele erau aproape toate moarte, unele agonizau tremurând. Semn de otrăvire!

Reporter: PAULA CIUPAG
Imagine: CLAUDIU BOROBEI

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?