CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Jurnal de ferma

Rezultate: [84]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   
Semănatul TIMPURIU al PORUMBULUI. Avantaje de notat!

Semănatul TIMPURIU al PORUMBULUI. Avantaje de notat!

22 martie 2017 - 17:46

În contextul încălzirii globale, temperaturile tot mai ridicate înregistrate de-a lungul perioadei de vegetaţie a porumbului, conduc în mod imprevizibil la pierderi importante de producţie.

IEZI SĂNĂTOŞI şi viguroşi. ÎNGRIJIRI OBLIGATORII după FĂTARE!

IEZI SĂNĂTOŞI şi viguroşi. ÎNGRIJIRI OBLIGATORII după FĂTARE!

22 martie 2017 - 15:19

SFATURI DE ÎNGRIJIRE A IEZILOR IMEDIAT DUPĂ FĂTARE. În primul rând, în această perioadă, îngrijitorul trebuie să fie prezent în fermă atât ziua, cât şi noaptea, pentru a putea interveni ori de câte ori este nevoie.

RITM ALERT la efectuarea LUCRĂRILOR AGRICOLE de primăvară

RITM ALERT la efectuarea LUCRĂRILOR AGRICOLE de primăvară

21 martie 2017 - 17:02

ÎN CÂMP, FIECARE LUCRARE E O URGENŢĂ. Luna martie impune organizarea ireproşabilă a activităţii din câmp şi atingerea unor ritmuri înalte de lucru. Poate mai mult ca oricând, în această campanie, lucrările de sezon sunt diversificate şi se suprapun calendaristic, iar timpul nu mai are răbdare...

Este bine de ştiut din timp! BOLILE de ŞTIULETE ale PORUMBULUI

Este bine de ştiut din timp! BOLILE de ŞTIULETE ale PORUMBULUI

21 martie 2017 - 12:38

Bolile de ştiulete pot produce pagube serioase fermierilor prin diminuarea calităţii seminţelor obţinute în urma recoltării ştiuleţilor şi, implicit, prin diminuarea profitului din ferme.

Cauţi SOLUŢII anti TANYMECUS? Iată propunerea cercetătorilor!

Cauţi SOLUŢII anti TANYMECUS? Iată propunerea cercetătorilor!

20 martie 2017 - 09:49

Membrii AIDER au dezbătut problema protecţiei culturilor împotriva Răţişoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis).

URGENŢE de sezon în LIVADĂ!

URGENŢE de sezon în LIVADĂ!

19 martie 2017 - 13:19

Dragostina Brăilescu (Pepiniera Lieşti, judeţul Galaţi) administrează propria pepinieră pomicolă, dar şi o livadă de opt hectare cu măr din soiurile Idared (70%), Jonathan, Golden Spur, Florina şi Starkrimson. 

CAMPANIA agricolă de ÎNSĂMÂNŢĂRI în Insula Mare a Brăilei

CAMPANIA agricolă de ÎNSĂMÂNŢĂRI în Insula Mare a Brăilei

17 martie 2017 - 17:29

La începutul lunii aprilie, în fermele Insulei Mari a Brăilei va începe campania însămânţărilor de primăvară. În incinta îndiguită a celei mai mari exploataţii agricole din ţară şi din Europa, terenul este încă umed - în unele locuri apa bălteşte peste câmpurile cultivate - şi nu permite intrarea agregatelor în lucru.

Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă?

Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă?

17 martie 2017 - 10:56

Asta este marea dilemă a lui Szabo Zoltan, administratorul Societăţii Agricole Pădureni, din apropiere de Chişineu Criş (judeţul Arad), înaintea campaniei de primăvară, acesta temându-se că ar putea întoarce cultura.

Cătălin GRIGORIU a PARIAT pe RAPIŢA contractată futures!

Cătălin GRIGORIU a PARIAT pe RAPIŢA contractată futures!

16 martie 2017 - 15:55

RAPIŢA ŞI GRÂUL, ÎN PERICOL? „Putem să ne dăm seama ce este cu anul agricol doar la începutul lunii aprilie, până acum sunt doar ipoteze, presupuneri, păreri. Sunt zvonuri că la nivelul ţării se vor întoarce până la 200 de mii de ha de rapiţă, şi circa 50 de mii de hectare de grâu”, ne-a declarat Cătălin Grigoriu, fermier băcăuan. 

Cum împăcăm şi MIEII, şi PIAŢA?

Cum împăcăm şi MIEII, şi PIAŢA?

15 martie 2017 - 23:36

MIELUL DE PAŞTE, LA MARE ÎNCERCARE! După o iarnă lungă, capricioasă şi friguroasă, cu cheltuieli mari pentru întreţinerea ovinelor în stabulaţie, oierii îşi pun fireasca întrebare: „Ce trebuie să fac ca să am miei viguroşi şi bine dezvoltaţi cu 7-12 zile înaintea Paştilor (16-18 aprilie 2017), dar să mai fac şi ceva bănuţi în această perioadă?”

Rezultate: [84]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   

Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?