CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Tudor CALOTESCU

Tudor CALOTESCU

E-mail: Contact autor

Jurnalist independent, membru al Asociaţiei Presei Agricole din România, scriu cu plăcere în presa agricolă de patru ani (deşi ar părea că sunt pe aici de-o veşnicie). Mai ales despre actorii principali, fermierii!

Rezultate: [143]  
Pagini: [15]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Petre Daea a mutat conferinţa de presă în câmp

Petre Daea a mutat conferinţa de presă în câmp

16 martie 2017 - 23:53

A urcat jurnaliştii şi biroul de presă MADR în maşini şi a pus cap compas comuna Colibaşi, din judeţul Giurgiu. Acolo unde este unul din cele mai dezvolatate centre legumicole din sudul ţării.

Adrian MOCANU, în AGRICULTURĂ din 1987. De 13 ani pe CONT PROPRIU

Adrian MOCANU, în AGRICULTURĂ din 1987. De 13 ani pe CONT PROPRIU

07 martie 2017 - 10:34

Adrian Mocanu din Ciupelniţa, judeţul Prahova, lucrează cu succes peste 1.400 de hectare.  Vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR), dar şi un important membru în Consiliului Director al LAPAR, Adrian Mocanu are un discurs echilibrat şi pledează pentru unirea fermierilor într-o organizaţie naţională de tipul DLG (Societatea Germană pentru Agricultură).

La pas prin România agricolă, cu ministrul DAEA!

La pas prin România agricolă, cu ministrul DAEA!

04 martie 2017 - 12:15

Aşa cum ne-a obişnuit deja, ministrul agriculturii, Petre Daea a luat din nou la pas România agricolă. Din sere în centrele judeţene ale APIA, din ferme la manifestări agricole, ministrul bifează obiectiv după obiectiv agricol. 

Summitul Syngenta – certitudini, noutăţi şi previziuni

Summitul Syngenta – certitudini, noutăţi şi previziuni

30 ianuarie 2017 - 19:34

La Sibiu, „oraş martir” (cum sublinia Constantin Drăgan, director general Syngenta, în alocuţiunea sa) fermierii din sud-vest, apoi cei din sud-est, care au relaţii comerciale cu Syngenta, au beneficiat de comunicări ample, targhetate, pentru principalele culturi agricole; porumb (circa 2,7 mil ha), cereale păioase (2,6 mil ha) şi floarea soarelui (peste 1 mil ha cultivate).

MINISTRULUI DAEA îi cam „pute” PRESA!

MINISTRULUI DAEA îi cam „pute” PRESA!

24 ianuarie 2017 - 14:44

Ceea ce nu prea e la categoria „cele bune să se-adune”. Mai mult decât atât, la întâlnirea cu asociaţiile fermierilor, dar şi ale procesatorilor, desfăşurate pe 17 ianuarie, a ţinut să facă din acest aspect o chestie de mândrie.

AVANPREMIERĂ: Un business românesc integrat, născut din lupta împotriva apatiei

AVANPREMIERĂ: Un business românesc integrat, născut din lupta împotriva apatiei

14 ianuarie 2017 - 10:14

Agromar Baloteşti este o afacere Românească. Cu R mare de tipar! M-am întâlnit prima dată cu reprezentaţii săi la Indagra, acolo unde au avut un stand impunător, atât prin mărime, cât mai ales prin impactul vizual şi abordarea de marketing.

Un deceniu cu Timac Agro

Un deceniu cu Timac Agro

23 decembrie 2016 - 16:54

Timac Agro la ceas aniversar. Patru sute de invitați au sărbătorit, pe 17 noiembrie a.c., într-o locație de cinci stele, ca și soluțiile inedite pentru nutriția plantelor oferite fermierilor români de Timac Agro, primul deceniu de excelență al companiei. Zece ani în care, iată, unul din cinci fermieri români folosește cel puțin un produs Timac Agro. 

Pioneer Media Club

Pioneer Media Club

20 decembrie 2016 - 15:57

90 de ani de inovație și succes! Cam așa s-ar sintetiza, în câteva cuvinte, evenimentul de presă, Media Club, organizat de celebra firmă americană de agribusiness DuPont - Pioneer, înființată acum nouă decenii de către Henry A. Wallace (fost vicepreședinte SUA), ca prima firmă dedicată exclusiv semințelor hibride (Hi-Bred Com Company).

Noua Arysta LifeSciences

Noua Arysta LifeSciences

19 decembrie 2016 - 15:48

În a doua jumătate a lunii noiembrie a.c, într-un cadru festiv asigurat de Country Club Stejarii din București, noua Arysta LifeSciences și-a prezentat echipa în fața presei și a colaboratorilor.

Sura, regina Deltei (I)

Sura, regina Deltei (I)

11 decembrie 2016 - 00:37

Sura de Stepă trebuie să se întoarcă în Deltă! Tudor Naum, un tânăr absolvent de zootehnie, originar din Deltă, dorește să facă din această afirmație o realitate. Între timp crește vaci de carne metisate cu Angus, dar aceasta nu pare a fi cea mai fericită alegere.

Rezultate: [143]  
Pagini: [15]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?