Valbon
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Marian MUŞAT

Marian MUŞAT

E-mail: Contact autor

Sunt absolvent al Facultăţii de Ziaristică, promoţia 1985. Am lucrat la “Viaţa nouă” din Galaţi, redactor la secţia Agrară. După 1990, am fost acţionar şi angajat ca jurnalist la “Viaţa liberă”.

Aproape un an am fost director al unui post de televiziune local din Galaţi şi mai apoi am fost redactor-şef al hebdomadarelor “Jurnalul de vineri” şi “Punctul pe I”. O bună bucată de timp am editat publicaţia “Stress”.

Sunt deţinătorul Premiului UZP pentru activitate publicistică de excepţie pe anul 1992 acordat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. 

În prezent redactor şi editorialist la Revista FERMA.

“Cinste şi gramatică, acestea sunt cele dintâi condiţii ale unei prese bune”, spunea Nenea Iancu, cel care-şi  rostise “testamentul”: “Dac-o fi să îmbătrânesc, ştiţi cum să-mi ziceţi ? Să-mi ziceţi Moş Virgulă !…”.  Sunt robul aceloraşi cerinţe etern de… actuale pentru “istoricii clipei” - jurnaliştii! 

Rezultate: [445]  
Pagini: [45]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
George CRISTEA a învăţat din mers cum să facă PERFORMANŢĂ în AGRICULTURĂ!

George CRISTEA a învăţat din mers cum să facă PERFORMANŢĂ în AGRICULTURĂ!

22 mai 2017 - 11:16

DE LA RĂSAD LA AGRICULTURĂ ÎN TOATĂ REGULA! Tânărul George Cristea, din satul Măgurele, comuna Topolog, judeţul Tulcea, aşezare situată în partea centrală a Podişului Babadagului, rostuieşte un agribusiness într-un areal în care resursele locale sunt oarecum limitate. 

ROŞIILE de MAI umplu PIEŢELE!

ROŞIILE de MAI umplu PIEŢELE!

18 mai 2017 - 09:51

PROGRAM DE SUCCES! Unii dintre cultivatorii de legume înscrişi în Programul guvernamental pentru tomatele produse în spaţii protejate au ieşit deja în piaţă cu trufandalele de sezon pentru a lua cei 3.000 euro puşi în joc de Guvern.

AGRICULTURA de MAI! Ce mai lucrăm înaintea recoltatului?

AGRICULTURA de MAI! Ce mai lucrăm înaintea recoltatului?

17 mai 2017 - 14:30

DUPĂ SEMĂNAT, NE GÂNDIM LA RECOLTAT. Agronomii spun că dacă plouă în mai, mâncăm mălai! În multe regiuni ale ţării trebuie umiditate pentru ca plantele agricole să aibă un parcurs vegetativ armonios. 

Mătcaşii au ieşit pe piaţă cu tomate

Mătcaşii au ieşit pe piaţă cu tomate

14 mai 2017 - 08:07

Legumicultorii din Matca au ieşit cu primele cantităţi de roşii pe piaţă. Unii dintre cei mai harnici producători agricoli sunt soţii Dragomir (David şi Monalisa). 

Ferma cu trei cumnaţi. O poveste agricolă... de familie!

Ferma cu trei cumnaţi. O poveste agricolă... de familie!

11 mai 2017 - 13:20

EXPLOATAŢIE TREI ÎN UNU CU...CÂNTEC! „Fereşte-mă, Doamne, de... cumnaţi, că de duşmani mă feresc eu singur!” Aşa spune un vechi proverb românesc, puţin adaptat încurcăturii în care a intrat Ioan Vasile Ţiplea, situaţie delicată pe care încercăm să o desluşim în cele ce urmează. 

COOPERATIVE AGRICOLE DE SUCCES. An rodnic pentru BRAICOOP!

COOPERATIVE AGRICOLE DE SUCCES. An rodnic pentru BRAICOOP!

08 mai 2017 - 11:46

În plină campanie de semănat, producătorii agricoli brăileni, membri ai Cooperativei Agricole BRAICOOP, şi-au rupt câteva ore din activitatea de câmp pentru a se întruni la adunarea generală. 

La Galaţi, EVALUAREA PAGUBELOR este în PRIM-PLAN

La Galaţi, EVALUAREA PAGUBELOR este în PRIM-PLAN

08 mai 2017 - 08:35

„Fermierii gălăţeni îşi ling rănile după valul de îngheţ şi de ninsoare de la sfârşitul lunii trecute”, ne-a declarat un cunoscut cultivator. Şi are dreptate. Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Galaţi (ACCPT), al cărei preşedinte este Petre Grigore, a anunţat autorităţile locale, respectiv, Direcţia Agricolă, Prefectura şi Primăria, să constituie acele comisii pentru evaluarea pagubelor şi să ia măsurile care se impun în aceste situaţii.

Gustul DULCE-ACRIŞOR al MIERII, la Târgul Apicol Galaţi!

Gustul DULCE-ACRIŞOR al MIERII, la Târgul Apicol Galaţi!

04 mai 2017 - 21:25

120 de apicultori într-un singur loc! Timp de două zile, în ultima decadă a lunii martie a.c., în municipiul de la Dunăre s-a consumat cea de-a opta ediţie a Târgului Apicol Galaţi, eveniment de tradiţie în această parte de ţară.

Pomicultura - o ramură frântă

Pomicultura - o ramură frântă

02 mai 2017 - 18:39

Vremea rea din ultima decadă a lunii aprilie a crescut îngrijorările horticultorilor. În multe plantații pomicole, procentul de calamitate se apropie de sută la sută în cazul speciilor mai sensibile la temperaturi scăzute.

A doua desprimăvărare

A doua desprimăvărare

01 mai 2017 - 18:34

Așa cum au avertizat și meteorologii, episodul de vreme rea înregistrat imediat după Sfintele Paști, cu temperaturi scăzute aproape de pragul de îngheț și cantități sub formă de precipitații (lapoviță și ninsoare), a afectat rapița, pomii fructiferi și vița-de-vie, dar și semănăturile de primăvară, îndeosebi floarea-soarelui și porumbul.

Rezultate: [445]  
Pagini: [45]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Odată ce ai avut albine, nu mai poţi trăi fără ele. “Microbul” nu te părăseşte toată viaţa, spun apicultorii. Ce te faci însă când, peste noapte, îţi vezi albinele moarte, stupii goi şi nici o putere să găseşti vinovatul?!
Necazul s-a întâmplat în comuna timişeană Gottlob. Nici bine nu au ieşit albinele la polenizat pomii abia înfloriţi, că nenorocirea s-a abătut asupra lor. Dumitru Murariu îngrijea cu pasiune şi dăruire cele 25 de familii de albine ale sale, iar în grădina lui îşi ţineau stupii şi câţiva prieteni de-ai lui. Pe 10 aprilie a.c., când şi-a vizitat stupina, Dumitru a rămas înmărmurit: albinele erau aproape toate moarte, unele agonizau tremurând. Semn de otrăvire!

Reporter: PAULA CIUPAG
Imagine: CLAUDIU BOROBEI

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?