CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Liviu GORDEA

Liviu GORDEA

E-mail: Contact autor

Nu ştiu dacă faptul că am absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii m-ar putea face un inginer acceptabil; cu siguranţă, însă, m-a condus să practic jurnalismul de două decenii. Am scris mulţi ani la cotidiene, dar venind la revista Ferma am descoperit o adevărată pasiune pentru domeniul amplu şi plin de provocări care este agricultura. La confluenţa vechiului cu noul, acest sector al economiei are atât de multe faţete, încât este o inepuizabilă sursă de cunoaştere.

Rezultate: [117]  
Pagini: [12]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Pierderi de producţie estimate la culturile de păioase în Brăila

Pierderi de producţie estimate la culturile de păioase în Brăila

20 februarie 2017 - 12:07

După o toamnă cu exces de precipitaţii, care a întârziat însămânţările, fermierii brăileni au avut parte de o iarnă destul de geroasă, astfel încât producţiile la culturile de cereale păioase ar putea înregistra o scădere semnificativă comparativ cu sezonul precedent.

EFSA: REZIDUURILE de PESTICIDE în produsele AGRO-ALIMENTARE rămân la un nivel SCĂZUT

EFSA: REZIDUURILE de PESTICIDE în produsele AGRO-ALIMENTARE rămân la un nivel SCĂZUT

19 februarie 2017 - 13:19

EFSA NE LINIŞTEŞTE! Aproximativ 97 la sută din totalul probelor alimentare colectate pe teritoriul Uniunii Europene sunt libere de reziduuri de pesticide sau conţin urme care se încadrează în limitele legale. 

Primul pe tarabă!

Primul pe tarabă!

18 februarie 2017 - 15:43

Pentru că nu a recoltat toate suprafeţele în toamnă, Ovidiu Anca, legumicultor din judeţul Mureş, are în miez de iarnă păstârnac şi pătrunjel proaspăt.

Dezvoltare neuniformă a culturilor de toamnă

Dezvoltare neuniformă a culturilor de toamnă

17 februarie 2017 - 12:00

În timp ce unii fermieri au avut parte de suficientă zăpadă în iarna aceasta, există zone unde seceta şi-a făcut simţită prezenţa, punând mare presiune pe culturile însămânţate în toamnă. În judeţul Neamţ, de pildă, grâul şi rapiţa s-au dezvoltat neuniform.

Recomandări tehnologice pentru culturile de primăvară

Recomandări tehnologice pentru culturile de primăvară

06 februarie 2017 - 16:24

Caussade Semences, Euralis şi Arysta LifeScience, trei importanţi furnizori de inputuri pentru agricultură au susţinut la Timişoara o prezentare a portofoliului de produse, având ca reper campania de primăvară. Circa 150 de fermieri din zonă au fost prezenţi la eveniment.

Un an agricol ciudat

Un an agricol ciudat

02 februarie 2017 - 13:01

În vestul ţării vremea a început să se încălzească, motiv de bucurie pentru fermieri, care spun că aveau nevoie de această creştere de temperatură pentru a-şi salva culturile de la îngheţ.

Seceta pune presiune pe culturile din vestul ţării

Seceta pune presiune pe culturile din vestul ţării

30 ianuarie 2017 - 19:16

Din cauza îngheţului şi a condiţiilor nefavorabile din toamnă, fermierii din vestul ţării se plâng că vor avea pierderi de cultură. Dan Herţeg, de pildă, estimează că 5 la sută din suprafaţa de rapiţă este deja calamitată.

Soluţii noi, la probleme vechi

Soluţii noi, la probleme vechi

27 ianuarie 2017 - 01:16

Peste o sută de fermieri au fost prezenţi la evenimentul de sală organizat în comun de Arysta LifeScience şi Lebosol, la Arad, pe 20 ianuarie, curioşi să afle care sunt cele mai noi soluţii în materie de protecţia plantelor şi îngrăşăminte foliare, pe care cele două companii le comercializează pe piaţa românească.

Povestea laptelui produs de vacile din Csípőtelek

Povestea laptelui produs de vacile din Csípőtelek

12 noiembrie 2016 - 12:26

Avansul pe care l-a înregistrat, în ultimii ani, sectorul zootehnic din Ungaria i-a făcut pe mulți români să se întrebe cum a fost posibil, în condițiile în care vecinii de la Vest au avut și ei de parcurs lungul drum al tranziției spre economia de piață liberă, cu obstacolele și provocările ei. În realitate, fermierii maghiari, în special crescătorii de bovine, sunt foarte bine organizați, au investit în cele mai noi tehnologii și, în foarte multe cazuri, sunt strâns legați de marile companii de procesare a laptelui.

Tăurașii îngrașă profitul fermierilor cu inițiativă

Tăurașii îngrașă profitul fermierilor cu inițiativă

07 noiembrie 2016 - 10:00

Absolvent al Institutului Agronomic Timișoara, acesta s-a apucat de cultivat pământul în 2005, avându-i alături pe cei doi fii ai săi, Răzvan și Tudor, primul, în vârstă de 29 de ani, inginer agronom și el, iar cel mic (28 ani), medic veterinar. În prezent, cei trei administrează o suprafață de 850 hectare și, mai nou, se ocupă și de creșterea bovinelor pentru carne. 

Rezultate: [117]  
Pagini: [12]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Standurile cu produse tradiţionale au fost şi anul acesta un punct de atracţie pentru miile de vizitatori care au ajuns la Indagra. Burduşite cu bunătăţi, care mai de care mai ofertante, acestea au adunat la un loc tot ce are mai bun satul românesc: brânzeturi alese, fructe şi legume proaspete, preparate din carne după reţete transmise din generaţie în generaţie şi miere ecologică având proprietăţi terapeutice. Printre expozanţi s-au aflat şi producători veniţi tocmai din Caraş-Severin, cu alimente specifice Banatului Montan.

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Gerul si Agricultura

Care este starea culturilor agricole de toamna?