CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Liviu GORDEA

Liviu GORDEA

E-mail: Contact autor

Nu ştiu dacă faptul că am absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii m-ar putea face un inginer acceptabil; cu siguranţă, însă, m-a condus să practic jurnalismul de două decenii. Am scris mulţi ani la cotidiene, dar venind la revista Ferma am descoperit o adevărată pasiune pentru domeniul amplu şi plin de provocări care este agricultura. La confluenţa vechiului cu noul, acest sector al economiei are atât de multe faţete, încât este o inepuizabilă sursă de cunoaştere.

Rezultate: [131]  
Pagini: [14]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Fermierii din vest îşi diversifică planul de culturi

Fermierii din vest îşi diversifică planul de culturi

24 martie 2017 - 15:03

Sfecla de zahăr a început să aibe căutare în vestul ţării. Cătălin Alb, un fermier de 24 de ani din localitatea Şeitin, judeţul Arad, a înfiinţat anul trecut 10 hectare, iar în primăvara asta va dubla suprafaţa alocată acestei culturi.

Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă?

Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă?

17 martie 2017 - 10:56

Asta este marea dilemă a lui Szabo Zoltan, administratorul Societăţii Agricole Pădureni, din apropiere de Chişineu Criş (judeţul Arad), înaintea campaniei de primăvară, acesta temându-se că ar putea întoarce cultura.

Soluţii inovatoare pentru culturi sănătoase!

Soluţii inovatoare pentru culturi sănătoase!

14 martie 2017 - 15:34

Există un seviciu de urgenţă pentru culturile care riscă să fie compromise? Ai avut un eşec de producţie şi nu vrei să îl repeţi şi anul acesta? Vrei să obţii repede, folosind produse certificate bio, legume gustoase şi arătoase?

În ferma lui PANTAZI, o exploataţie COMPLET AUTOMATIZATĂ

În ferma lui PANTAZI, o exploataţie COMPLET AUTOMATIZATĂ

09 martie 2017 - 09:16

DE LA O SUTĂ, LA O MIE DE BOVINE. Când spui azi Paşcani, unii vor spune automat „perdele”, iar alţii „Pantazi”. Dacă pânzele ţesute cu măiestrie şi-au făcut renume de multe decenii, numele Pantazi nu este doar al actualului primar, ci, în primul rând, al omului care a transformat fostul CAP Lunca Paşcani în cea mai mare fermă din regiune.

Ce facem cu depozitele pentru legume?

Ce facem cu depozitele pentru legume?

08 martie 2017 - 18:51

Lipsa spaţiilor de depozitare este una dintre marile probleme cu care se confruntă cultivatorii de legume din bazinul Matca, nevoiţi să-şi comercializeze produsele în orice condiţii, pentru a nu rămâne cu marfa nevândută.

Mătcaşii nu se înghesuie la subvenţia de 3.000 de euro

Mătcaşii nu se înghesuie la subvenţia de 3.000 de euro

07 martie 2017 - 13:00

Cultivarea tomatelor nu mai este chiar o prioritate pentru producătorii din Matca, cel mai mare bazin legumicol din ţară şi poate chiar din Europa.

Naturevo recomandă folosirea corectorilor de pH

Naturevo recomandă folosirea corectorilor de pH

05 martie 2017 - 19:09

Calitatea apei folosită în agricultură a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul simpozionului Naturevo organizat în localitatea Pădureni, de lângă Timişoara. Pentru că fermierii ignoră de foarte multe ori acest aspect, în final culturile lor au de suferit şi, implicit, producţiile.

În Timiş se anunţă un an agricol dificil

În Timiş se anunţă un an agricol dificil

05 martie 2017 - 01:56

Excesul de precipitaţii din toamnă şi gerul din iarnă l-au făcut pe Samson Popescu, fermier din judeţul Timiş, să se gândească în mod serios că va pierde o parte din suprafeţe.

El este Neru Băican!

El este Neru Băican!

02 martie 2017 - 00:24

Ţăranul din localitatea Şandra, judeţul Timiş, care recoltează 20 de tone de porumb la hectar şi scoate 9 tone la grâu

În vest au început arăturile de primăvară!

În vest au început arăturile de primăvară!

28 februarie 2017 - 17:01

În zona Banatului, vremea s-a încălzit de câteva zile, iar temperaturile au atins un nivel peste medie. Cât de mult ajută asta agricultura, rămâne de văzut. Odată pornite în vegetaţie culturile, riscul unui îngheţ târziu ar putea pune mari presiuni pe viitoarele producţii.

Rezultate: [131]  
Pagini: [14]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?