Valbon
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Bogdan Mihai IORGA: ZOOTEHNIST cu diplomă DE MEDIC VETERINAR

Publicat: 10 aprilie 2017 - 09:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROFIL DE FERMIER. Bogdan Mihai Iorga are 30 de ani şi a crescut printre animale de mic. Acum creşte peste o sută de capre, 20 de oi şi patru vaci cu lapte. 

Producţia de lapte o procesează într-o lăptărie amenajată în fermă, iar mama lui este tehnologul, dar şi cea care comercializeză produsele obţinute (iaurt, telemea, caş, caşcaval etc.) în piaţa din Târgovişte. Tatăl său are 55 ani şi a fost magazioner la o fabrică de pâine. Bărbatul are la bază liceul agricol. Deci e fermier cu patalama. Este, practic, titularul fermei. În fapt, creşterea animalelor este o moştenire pe linie familială. Părinţii, bunicii şi chiar străbunicii săi s-au ocupat de creşterea oilor, a caprelor şi a vacilor.

iorga-1_bClick pe poza pentru galerie!

Iar acum vine şi rândul copilului, care are o diplomă un pic mai mare. Bogdan Mihai Iorga a absolvit acum cinci ani, la USAMV Bucureşti, Medicina Veterinară. Din iubire de animale, cum altfel. Uneori îi pare rău că nu a rămas în Bucureşti, pentru că „avea mână” şi opera cu uşurinţă animăluţele de companie. Mai operează şi acum, deşi nu are condiţiile tehnice din clinicile veterinare din Capitală. „Oricum, era prea multă aglomeraţie pentru un om care a crescut pe izlaz”, spune, zâmbind, tânărul flăcău.
Dar părerea de rău pentru mirajul Bucureştilor iese la iveală doar atunci când mai dă de greu. Însă se duce între animale, le fluieră, le mângâie şi îi trece supărarea!

Citiţi mai multe despre Familia de fermieri Iorga, AICI!

Vizualizat: 1117 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Odată ce ai avut albine, nu mai poţi trăi fără ele. “Microbul” nu te părăseşte toată viaţa, spun apicultorii. Ce te faci însă când, peste noapte, îţi vezi albinele moarte, stupii goi şi nici o putere să găseşti vinovatul?!
Necazul s-a întâmplat în comuna timişeană Gottlob. Nici bine nu au ieşit albinele la polenizat pomii abia înfloriţi, că nenorocirea s-a abătut asupra lor. Dumitru Murariu îngrijea cu pasiune şi dăruire cele 25 de familii de albine ale sale, iar în grădina lui îşi ţineau stupii şi câţiva prieteni de-ai lui. Pe 10 aprilie a.c., când şi-a vizitat stupina, Dumitru a rămas înmărmurit: albinele erau aproape toate moarte, unele agonizau tremurând. Semn de otrăvire!

Reporter: PAULA CIUPAG
Imagine: CLAUDIU BOROBEI

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?