CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Zootehnie

Rezultate: [610]  
Pagini: [61]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
STUDENT pentru o ZI - poiect EDUCAŢIONAL dedicat ELEVILOR!

STUDENT pentru o ZI - poiect EDUCAŢIONAL dedicat ELEVILOR!

23 martie 2017 - 09:19

Facultatea de Zootehnie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Iaşi, organizează ediţia cu numărul şase a evenimentului “Student pentru o zi!” în perioada 24 martie- 7 aprilie 2017.

IEZI SĂNĂTOŞI şi viguroşi. ÎNGRIJIRI OBLIGATORII după FĂTARE!

IEZI SĂNĂTOŞI şi viguroşi. ÎNGRIJIRI OBLIGATORII după FĂTARE!

22 martie 2017 - 15:19

SFATURI DE ÎNGRIJIRE A IEZILOR IMEDIAT DUPĂ FĂTARE. În primul rând, în această perioadă, îngrijitorul trebuie să fie prezent în fermă atât ziua, cât şi noaptea, pentru a putea interveni ori de câte ori este nevoie.

Cum împăcăm şi MIEII, şi PIAŢA?

Cum împăcăm şi MIEII, şi PIAŢA?

15 martie 2017 - 23:36

MIELUL DE PAŞTE, LA MARE ÎNCERCARE! După o iarnă lungă, capricioasă şi friguroasă, cu cheltuieli mari pentru întreţinerea ovinelor în stabulaţie, oierii îşi pun fireasca întrebare: „Ce trebuie să fac ca să am miei viguroşi şi bine dezvoltaţi cu 7-12 zile înaintea Paştilor (16-18 aprilie 2017), dar să mai fac şi ceva bănuţi în această perioadă?”

Cum facem ASOLAMENTUL FURAJER în fermele ZOOTEHNICE?

Cum facem ASOLAMENTUL FURAJER în fermele ZOOTEHNICE?

15 martie 2017 - 12:21

CARTEA DE VIZITĂ A FERMEI ZOOTEHNICE. Asolamentul furajer este “cartea de vizită” pentru fiecare fermă destinată creşterii animalelor, care asigură autonomia furajeră în mod continuu şi fără restricţii, în condiţiile unei organizări raţionale a producerii furajelor, bazată pe alegerea unui sistem furajer eficient şi de calitate, susţine prof. univ. Nicolae Dragomir.

Cum pregătim OILE pentru trecerea de la STABULAŢIE la PĂŞUNE?

Cum pregătim OILE pentru trecerea de la STABULAŢIE la PĂŞUNE?

10 martie 2017 - 09:30

SFATURI ŞI RECOMANDĂRI DE SPECIALITATE PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE. Dacă în perioada de stabulaţie oile nu au mai ieşit la păşune este indicat ca trecerea de la stabulaţie la păşune să se facă treptat, pornind de la 1-2 ore în prima zi şi ajungând după 6-7 zile, la 7-8 ore pe zi, recomandă Ioan Pădeanu, prof. ing. Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii din cadrul USAMVB Timişoara, Şef catedră Ovine.

În ferma lui PANTAZI, o exploataţie COMPLET AUTOMATIZATĂ

În ferma lui PANTAZI, o exploataţie COMPLET AUTOMATIZATĂ

09 martie 2017 - 09:16

DE LA O SUTĂ, LA O MIE DE BOVINE. Când spui azi Paşcani, unii vor spune automat „perdele”, iar alţii „Pantazi”. Dacă pânzele ţesute cu măiestrie şi-au făcut renume de multe decenii, numele Pantazi nu este doar al actualului primar, ci, în primul rând, al omului care a transformat fostul CAP Lunca Paşcani în cea mai mare fermă din regiune.

Gâlceava pe tancul cu LAPTE. Fermierii SE TEM de ţeapă!

Gâlceava pe tancul cu LAPTE. Fermierii SE TEM de ţeapă!

08 martie 2017 - 10:22

RESTANŢE la plată cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Mai mulţi crescători de vaci pentru lapte, membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Taurine Galaţi, sunt tot mai nemulţumiţi de faptul că din toamna trecută nu şi-au mai primit banii de la procesatorul cu care au încheiat contracte de livrare a producţiei.

Indicii ale FĂTĂRII la CAPRINE!

Indicii ale FĂTĂRII la CAPRINE!

05 martie 2017 - 16:49

Nu toate caprele gestante manifestă semne că fătarea este iminentă, iar abilitatea de a identifica femelele caprine înainte de fătare ne dă răgazul să ne pregătim pentru situaţiile în care caprele au nevoie de asistenţă la fătare.

ATENŢIE OIERI! Plante OTRĂVITOARE pe PĂŞUNE!

ATENŢIE OIERI! Plante OTRĂVITOARE pe PĂŞUNE!

04 martie 2017 - 10:16

RISCUL PRIMELOR ZILE LA PĂŞUNAT! După o iarnă grea care a venit devreme, faţă de alţi ani, crescătorii de oi abia aşteaptă să scoată oile la păşunat pentru că masa verde de pe păşune este cel mai ieftin  şi mai complet furaj pentru ovine.

Cum PREGĂTIM OILE pentru sezonul de PĂŞUNAT?

Cum PREGĂTIM OILE pentru sezonul de PĂŞUNAT?

01 martie 2017 - 22:42

ÎNTREŢINEREA OVINELOR ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA PĂŞUNATULUI. Pentru o bună gestionare a păşunii se aplică măsuri care vizează pregătirea oilor pentru păşunat şi pregătirea păşunii, prin efectuarea lucrărilor minime de întreţinere.

Rezultate: [610]  
Pagini: [61]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?