Agriplanta - RomAgroTec 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Medicina Veterinara

Rezultate: [43]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Controlul pierderilor în ferma de pui de carne

Controlul pierderilor în ferma de pui de carne

24 august 2015 - 18:00

În continuare trecem în revistă principalele boli parazitare ale puilor de carne, care pot crește semnificativ rata mortalității în efectivul de păsări. 

O nouă bază de cercetare

O nouă bază de cercetare

28 februarie 2014 - 16:00

La eveniment au fost prezenți: prof. dr. Horia Cernescu, directorul proiectului, prof. dr. Alexandru Moisuc, rector USAMVBT (2004-2012), prof dr. Gabriel Cristescu, A.N.C.S. consilier implementare, prof. dr. Paul Pîrșan, rector USAMVBT, conf. dr. Călin Mircu și șef lucr. dr. Ioan Huțu, membri ai echipei de management al proiectului.

Mamita vacilor se previne, nu se întreţine!

Mamita vacilor se previne, nu se întreţine!

06 iunie 2011 - 15:00

Infecţia ugerului cu astfel de microbi se manifestă şi are consecinţe dramatice, precum şi o evoluţie periculoasă atât pentru vaca bolnavă, cât şi pentru efectivul de animale din fermă.

Prin urmare, măsurile de prevenire şi tratamentul pentru o astfel de mamită diferă mult de cele aplicate pentru afecţiuni produse de microbi banali, care se găsesc permanent în adăpostul animalelor. În acest articol, ne concentrăm asupra acestora din urmă.

Plan de Acţiune 2011-2015 în domeniul bunăstării

Plan de Acţiune 2011-2015 în domeniul bunăstării

03 iunie 2011 - 15:00

Evaluând politica UE în domeniul bunăstării animale şi analizând propunerile pentru o nouă strategie pentru perioada 2011-2015, COPA-COGECA a formulat punctele sale de vedere, pe care le prezentăm, succint, în continuare.

Azbocimentul, un risc pentru sănătate

Azbocimentul, un risc pentru sănătate

18 februarie 2011 - 14:00

Activităţile care au ca rezultat potenţiala expunere a omului la azbest, pe lângă minerit, sunt reprezentate de producerea şi utilizarea plăcilor şi conductelor de azbociment, plăcuţelor de frână, ambreiajelor, izolaţiilor termice (pânză, şnur, fulgi de azbest), activităţile de construcţie, demolări, transport etc.

Agalaxia contagioasă la oi şi la capre

Agalaxia contagioasă la oi şi la capre

15 februarie 2011 - 14:00

Caracterele epidemiologice

Sunt receptive la boală atât oile cât şi caprele în lactaţie, iar mai puţin receptivi sunt berbecii şi tineretul ovin.

Sursa principală de infecţie o reprezintă animalele bolnave şi cele trecute prin boală, care elimină prin secreţii şi excreţii micoplasme (mai ales prin lapte). Sursele secundare de infecţie sunt apa, aşternutul şi furajele contaminate.
Boala este foarte contagioasă şi, odată intrată într-o turmă, îmbracă un caracter staţionar.

Curs on-line de bunăstare

Curs on-line de bunăstare

17 ianuarie 2011 - 13:00

Cursul a fost elaborat şi este disponibil gratuit pe pagina de web a proiectului: http://www.welanimal.aku.edu.tr sau www.welanimal.com.
Pentru început trebuie să vă înscrieţi pe pagina de internet a proiectului.

Cum să prevenim mortalităţile la păsările crescute în gospodăriile populaţiei

Cum să prevenim mortalităţile la păsările crescute în gospodăriile populaţiei

10 ianuarie 2011 - 15:00

Pseudopesta aviară

Una din cauzele care produc pierderi prin mortalitate o constituie prezenţa pseudopestei aviare în efectivele de galinacee (găini, curci, fazani, bibilici etc.).

CARE VA FI VIITORUL VACCINURILOR?

CARE VA FI VIITORUL VACCINURILOR?

05 ianuarie 2011 - 15:00

Era răspândită convingerea că apariţia bolilor, care nu puteau fi stăvilite în totalitate, era favorizată de neefectuarea vaccinărilor sau de calitatea necorespunzătoare a vaccinurilor.

Investiţiile în dotarea materială şi financiară a Institutului „Pasteur” din Bucureşti, a filialelor sale zonale şi a laboratoarelor pentru controlul calităţii vaccinurilor constituiau expresia „grijii statului faţă de sănătatea animalelor şi implicit a oamenilor”, iar vaccinurile erau folosite, chiar abuziv, parcă pentru a suplini alte deficienţe privind condiţiile de creştere.

Acidoza rumenală

Acidoza rumenală

08 decembrie 2010 - 14:00

Cauzele sunt reprezentate de raţii bogate în glucide şi reduse în proteine, consumul de porumb aflat în faza de lapte - ceară, consumul crescut de reziduuri de la industria morăritului, a resturilor menajere, a sfeclei şi a coletelor de sfeclă.

Rezultate: [43]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   

Video

Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă?

Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă?

Asta era marea dilemă a lui Szabo Zoltan, administratorul Societăţii Agricole Pădureni, din judeţul Arad, înaintea campaniei de primăvară, acesta temându-se că ar putea întoarce cultura. O parte din cele o sută de hectare însămânţate cu rapiţă în toamnă a suferit din cauza temperaturilor extrem de joase.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Povestea porumbului de Cărpiniş LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?