Valbon
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Se caută mecanici agricoli!

Publicat: 20 aprilie 2017 - 09:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O iniţiativă lăudabilă susţinută de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR) promite să rezolve problema mecanicilor agricoli. Cel puţin asta este intenţia companiilor implicate în acest proiect, care doresc într-un timp relativ scurt integrarea mecanicilor agricoli în sistemul educaţional de stat.

"Am încheiat un parteneriat cu Colegiul Viaceslav Harnaj din Bucureşti, care dispune de spaţii de cazare şi are la dispoziţie profesori pregătiţi în acest sens. Prin urmare, elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a îşi vor putea desfăşura activitatea practică în atelierele noastre. Deocamdată sunt şase firme de specialitate care sunt implicate în acest proiect", ne-a declarat Monika Puiu, preşedintele APIMAR.

Monika_Puiu_bPe lângă avantajul de a putea învăţa o meserie căutată pe plan naţional şi european bine remunerată, viitorii beneficiari ai acestui program de învăţământ profesional vor obţine o bursă de stat lunară în valoare de 200 lei! "Elevii învaţă meseria de mecanic agricol la cele mai bune standarde disponibile pe piaţă în acest moment. Acum suntem în căutarea viitorilor candidaţi. Pe această cale mă adresez tinerilor între 14 şi 16 ani care doresc sa urmeze o carieră în acest domeniu de activitate. După trei ani, aceştia au şansa de a învăţa o profesie, de a se certifica şi a se angaja. Iar asta poate fi doar o rampă de lansare pentru o viitoare carieră. Pornind de la această bază, ei pot deveni ulterior şefi de service la noi sau şefi de fermă, ori să-şi deschidă propria afacere de reparaţii pentru utilaje agricole", susţine Monika Puiu, care deţine şi funcţia de director la NHR Agropartners, una dintre companiile implicate în acest ambiţios proiect, alături de Titan Machinery, IPSO Agricultură, MEWI, AgroConcept şi Farm Tech.

Având, aşadar, alături ca parteneri de practică companii de top din România în vânzarea şi întreţinerea utilajelor agricole, viitorii cursanţi sunt invitaţi să-şi depună dosarele de înscriere pentru proba de preselecţie, care va avea loc la mijlocul lunii iunie. Cursurile nu se adresează exclusiv băieţilor. De altfel, în ţările din vestul Europei am văzut numeroase cazuri în care fete tinere conduceau tractorul sau lucrau cot la cot cu băieţii diferite munci în fermă.

Case_Optum-Titan_Machinery_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 8318 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Să readucem zborul în stupina lui Mitică!

Odată ce ai avut albine, nu mai poţi trăi fără ele. “Microbul” nu te părăseşte toată viaţa, spun apicultorii. Ce te faci însă când, peste noapte, îţi vezi albinele moarte, stupii goi şi nici o putere să găseşti vinovatul?!
Necazul s-a întâmplat în comuna timişeană Gottlob. Nici bine nu au ieşit albinele la polenizat pomii abia înfloriţi, că nenorocirea s-a abătut asupra lor. Dumitru Murariu îngrijea cu pasiune şi dăruire cele 25 de familii de albine ale sale, iar în grădina lui îşi ţineau stupii şi câţiva prieteni de-ai lui. Pe 10 aprilie a.c., când şi-a vizitat stupina, Dumitru a rămas înmărmurit: albinele erau aproape toate moarte, unele agonizau tremurând. Semn de otrăvire!

Reporter: PAULA CIUPAG
Imagine: CLAUDIU BOROBEI

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?