Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Güttler - tehnică la mare căutare

Publicat: 14 mai 2017 - 00:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Diversificarea gamei de lucrări la care sunt folosite maşinile Güttler, precum şi creşterea lăţimii de lucru pentru unele utilaje au fost principalele noutăţi ale companiei la târgul Agraria.

„Guttler răspunde nevoilor fermierilor din România prin mărirea lăţimii de lucru, avem acoperită toată gama de utilaje pentru prelucrarea solului şi în expoziţie am adus cele mai reprezentative utilaje din portofoliul nostru. Si utilajele pentru păşuni şi pajişti şi cele pentru viţa de vie au avut un succes nesperat”, ne-a declarat Sorin Giru, reprezentant vânzări al firmei.

Güttler SuperMaxx
Cultivatoarele Güttler asigură o bună pregătire a patului germinativ prin amestecarea, afânarea şi apoi nivelarea solului. Astfel, asemănător cultivatoarelor tradiţionale, Güttler SuperMaxx este dotat cu grape cu arc pentru amestecare şi afânare, cu grape cu arc pentru nivelare şi cu un tavălug cu role dinţate. Construcţia masivă a grapelor cu arc ale cultivatorului, precum şi dispunerea lor pe cinci rânduri asigură o bună prelucrare a solului şi evitarea blocării chiar şi în cazul unei mari cantităţi de resturi vegetale. Solul este fin procesat iar resturile vegetale sunt dispersate uniform şi apoi amestecate astfel încât să se descompună mai repede. Prin utilizarea cultivatorului Güttler SuperMaxx se păstrează apa în sol în timpul verii iar primăvara devreme, prin aerarea şi ventilarea solului, se permite acestuia să se usuce şi să se încălzească mai rapid.
Anul trecut s-a înregistrat o cerere record pentru utilajele Güttler. „Am avut o cerinţă ridicată pentru utilaje care rezolvă problema obţinerii patului germinativ primăvara, pe teren umed - cultivatorul Güttler SuperMaxx - şi pentru tăvălugii Güttler care ajută la obţinerea patului germinativ pe teren uscat. Am fost bucuros să remarc că, în multe cazuri, s-a înlocuit plugul cu utilaje specifice de pregătire prin scarificare, cum este Güttler GreenManager”, a precizat Sorin Giru.


Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-15 mai 2017

Vizualizat: 47 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

La „Ziua Grâului”, eveniment aflat la a 10-a ediţie şi organizat de către companiile Agroind Cauaceu, Agrotex Carei și Promat Tășnad, au participat anul acesta aproape 1000 de persoane, un nou record. Loturile demonstrative au cuprins 60 de soiuri de grâu, orz şi orzoaică, precum şi numeroase variante de fertilizare și tratamente fitosanitare. În platforma de la Diosig (Bihor) şi-au expus o parte din portofoliul de produse 52 de companii producătoare de seminţe, produse pentru protecţia plantelor şi utilaje agricole.

Case IH Agronomic Design Ţuţuianu a pariat pe New Holland Graul care da intre 8 si 10 tone/ha
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?