CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Citeşte revista FERMA! A apărut ediţia 15-28 FEBRUARIE 2017!

Publicat: 15 februarie 2017 - 11:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noutăţi privind plata subvenţiilor APIA, cum puteţi primi bani europeni, ce noutăţi aduc furnizorii de tehnologii agricole, reportaje în ferme şi previziuni pentru piaţa agricolă, despre toate acestea citiţi în Revista Ferma, ediţia 15-28 februarie 2017!

coperta-15-28febr2017_bClick pe poza pentru galerie!

Iată titlurile ediţiei!
Actualitate
6 Când începe plata subvenţiilor?
8 Testul rezistenţei la ger
12 Ce subvenţii cresc în 2017?
14 Ministru nou, lege nouă
16 Bani pentru micii fermieri
18 Daea: Canalele care trebuie refăcute sunt cât drumul până la Berlin şi înapoi
20 Europa Agricolă: EFSA ne linişteşte!
22 Măsuri pentru controlul gripei aviare
24 Minimisul: s-a tras linie!
26 Cercetare demnă de invidiat (II)
28 Sprijinul cuplat, negociat la Bruxelles!
30 Sfecla de zahăr în 2017 (I) - noi condiţii în contractul cu procesatorii
32 Fermier de week-end - de la Chiselet, la Kiseleff şi... retur

Cultura mare
34 Prognoza agrometeorologică - perspective agrometeo pentru luna martie
36 AISR a aderat la CCIFER
38 Bursa cerealelor
40 Summit Syngenta la Sibiu
42 Un destin asumat - când drumul spre profit trece prin seminceri
46 Start campanie 2017 (II) - întâlnirile Pioneer cu fermierii din Moldova
48 Conferinţa anuală Syngenta
50 EURALIS SEMINTE - portofoliul de hibrizi de floarea-soarelui
52 Saaten-Union recomandă: tehnologie de succes pentru cultura de mazăre
54 Câmp curat, profit curat!
56 Noutăţi de la Belchim
60 Nutriplus de la Maisadour
62 AIDER mizează pe schimbul de experienţă
64 Zahărul în 2016, la bilanţ - peste 1000 ha de sfeclă au rămas nerecoltate
66 Dăunător inedit la rapiţă
68 Probleme vechi, soluţii noi
70 Inovaţiile BASF, la dispoziţia fermierilor
74 În atenţie, apa şi solul

Horticultură
78 Ştiinţa grădinăritului - agricultura avansată a ajuns la Balta Doamnei
80 Răsadul de roşii visează la cei 3000 de euro
84 Bani da, căldură-n sere ioc
86 Adio practică „după ureche”

Utilaje agricole
90 Seria N de la Valtra - acum şi în România, exclusiv prin MEWI
92 Semănătorile Sola
94 Promoţii la... semănat
96 Vermande a ajuns în România
98 Agricultura de precizie
100 IPSO Agricultură îşi consolidează poziţia în 2017
104 HOERMANN: soluţii la cheie pentru fermele zootehnice

Zootehnie
108 Risc major la schimbarea bruscă a hranei oilor
110 Indicatorii de bunăstare
112 Animale cu origine precisă - program de selecţie practic şi uşor de asumat
114 Beneficiile vitalităţii purceilor în maternitate
116 Cercetări de vârf mondial
118 Au rămas legaţi de glie
120 Laboratorul cu bunătăţi

Mica publicitate
121 Anunţuri agricole

Vizualizat: 1460 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?