CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Petre Daea a mutat conferinţa de presă în câmp

Publicat: 16 martie 2017 - 23:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A urcat jurnaliştii şi biroul de presă MADR în maşini şi a pus cap compas comuna Colibaşi, din judeţul Giurgiu. Acolo unde este unul din cele mai dezvolatate centre legumicole din sudul ţării.

O comună cu oameni care ştiu să transforme rodul pământului în profit. Cu sudoare şi perseverenţă. Asta ca să vadă şi jurnaliştii un plăpând exemplu din aşa zisele „vizite de lucru tovărăşeşti ale lui Daea”. Probabil data viitoare îi va duce undeva prin nordul ţării, sau vest, sau est. Pentru o vizită de lucru ruptă ca din carte.

Ce e drept, comuna Colibaşi are un primar, Constantin Stoica, care sfinţeşte locul. De la primăria cea nouă (un exemplu de parteneriat public-privat) trotuarele demne de sectorul 3 şi staţiile de autobuz, care parcă sunt case premium, pana la construirea la propriu a unei cooperative cu toate acareturile. Inclusiv depozit de preluare şi ambalare a legumelor. Dar acest primar merită cel puţin o poveste separată.

După o scurtă descindere într-unul din primele solarii intrate pe lista programului ministerial cu tomatele, chiar sub panoul care atesta acest fapt, ministrul Agriculturii a ţinut conferinţa de presă. După ce a admirat răsadul de pătlăgele plantate cu grijă în solarul aparţinând SC Roxy Bio Plant srl din satul Câmpurelu. După ce armata de ziarişti a ieşit de sub arcada solarului, ministrul a vorbit ba de una, ba de alta (colega mea, Rodica Orjanu, va face inventarul cu responsabilitate) apoi a ascultat întrebările şi a răspuns pe rând tuturor celor prezenţi.

Eu l-am întrebat de ce OJFIR-urile nu comunică cu presa folosindu-se de scuza unei oprelişti de la centru (fie ea AFIR sau MADR) iar Daea a spus că nu există aşa ceva. Ba chiar a confirmat, în faţa celor peste 30 de jurnalişti, că recomandarea domniei sale a fost comunicarea la cel mai înalt nivel (aproape ameţitor).

daea-04_bClick pe poza pentru galerie!

 

După alte descinderi în alte solarii, chiar şi în primul solar vizitat când zăpada era de un metru, o trecere pe la un centru local APIA, din comuna Comana, doar o parte mai răbdătoare a presei (cea de specialitate, desigur) a purces în Ferma de Lapte din Pantelimon trecând mai întâi prin Ferma Animalelor. Ghid ne-a fost bunicul cu 3.000 de nepoţi pe week-end, dr Mihai Petcu. Un erou al muncii socialiste care, iată, este un erou şi al iniţiativei private capitaliste. Aici atmosfera a fost când tumultoasă, când înălţătoare. Iar noi, ăştia, prezenţii şi străprezenţii presei agrariene, am putut asculta o parte din realităţile a doi specialişti. Fiecare în parte cu şarmul lui. Până şi vacile au fost mai atente la rumegat, iar laptele a curs cu o anume lejeritate, numai bine de prins de camerele de luat vederi, în timp ce microfoanele şi reportofoanele durdulii încercau să surpindă toate şoaptele mândrelor de Pantelimon.

Știu că nu e un text normal, cum nici conferinţa de presă nu a fost prea conferinţă, dar atunci când discuţiile despre problemele agriculturii au loc în locuri unde munca fermierilor transformă ţărâna în mâncare, parcă şi jurnaliştii scriu cu mai mult suflet!

Vizualizat: 2462 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?