CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Dezvoltare rurala

Rezultate: [71]  
Pagini: [8]  1 2 3 4 5 6 7 8   >  »   
Project manager în IT, acum șef în propria fermă

Project manager în IT, acum șef în propria fermă

19 octombrie 2016 - 19:48

Otilia Ioana Moraru, o tânără care își găsise “cărarea” în IT ca project manager, a schimbat macazul spre agricultură. Pentru că a moștenit gena agrară de la părinții ei. Tatăl, inginer horticol, a fost director la Pomicola Fetești, iar mama, contabilă la IAS Fetești. Acum tânăra își vede viitorul în ferma de la Burdușani, la câțiva kilometri de Fetești, printre tehnologii și provocări agricole.

Fabrica de biohumus

Fabrica de biohumus

06 octombrie 2016 - 16:00

Recent am vizitat ferma societății SC Duo Bio SRL specializată pe obținerea de biohumus. Unitatea de producere a fertilizantului bio a fost realizată cu fonduri europene obținute prin proiectul „Construire spații de producție îngrășăminte naturale în localitatea Dragșina, comuna Chevereșu Mare, jud. Timiș. Un proiect în valoare de 243.313 de euro cu o cofinanțare de 70 la sută. 

A acceptat provocarea agriculturii ecologice

A acceptat provocarea agriculturii ecologice

29 septembrie 2016 - 16:00

Să povestești cu Aurel Petruș este o plăcere. Poți vorbi despre agricultură ecologică, despre tehnologii de cultură, despre planurile lui, despre noutăți și tendințe ale piețelor, totul într-o atmosferă degajată și cu zambetul pe buze. Își păstrează seninătatea chiar și atunci când vorbește despre greutățile pe care le-a avut până acum pentru dezvoltarea fermei sau despre decizia de a renunța la subvenția pentru agricultură ecologică. 

Sibioara, satul dintre ape și coline uscate

Sibioara, satul dintre ape și coline uscate

13 septembrie 2016 - 16:00

Relieful începe să vălurească ușor, aproape fără să bagi de seamă. Șoseaua - spartă de camioanele de tonaj greu ale unor cariere de piatră - face curbe largi printre culturi de floarea-soarelui deja înnegrite de secetă, printre arături executate în succesiunea lanurilor de păioase, printre pășuni ale căror culori spălăcite ard în lumina solară. Lacul Tașaul, ghiolul, cum îi zic localnicii, sclipește albastru înconjurat de colinele arse, încât ar putea fi mai degrabă un miraj, ca în deșert, decât un lac adevărat. Satul Sibioara zace așezat între lac și colinele arse. Verdeața face concurență caselor scunde. Ici-colo, câte un acoperiș mai semeț. Firește, superlativul absolut al înălțimii îl deține biserica.

Cârnații de Pleșcoi și ardeiul iute din Scurtești

Cârnații de Pleșcoi și ardeiul iute din Scurtești

29 iulie 2016 - 18:00

Undeva, la șes, în comuna Vadu Pașii, cale de 40 de km, o familie de legumicultori cultivă ardeiul iute fără de care gustul cârnaților nu ar fi complet. Pe lângă ardeiul iute, micii agricultori mai cultivă și plante aromatice necesare preparării unor cârnați care să cucerească piața. 

Ștefan Oprea: „Am optat pentru oaia Friză!”

Ștefan Oprea: „Am optat pentru oaia Friză!”

29 iunie 2016 - 16:00

„Povestea a început în anul 2014 când căutam soluții pentru a acorda de muncă și iarna angajaților mei, cei opt mecanizatori. În urma discuțiilor prelungite cu ei, am ales această soluție - o activitate care să solicite forță de muncă pe timpul iernii și mai puțin pe timp de vară. Așa am ajuns să-mi ridic un sector zootehnic, în completarea celor 500 de hectare, în mare parte luate în arendă, pe care le exploatez”, susține Ștefan Oprea. 

O după-amiază de primăvară la moara din Sitaru

O după-amiază de primăvară la moara din Sitaru

27 iunie 2016 - 16:00

Desprinsă din DN1, o șosea sinuoasă traversează șesul spre Fierbinți, Maia și, mai departe, până la Mizil. De o parte și de alta a asfaltului, alternează parcelele cultivate cu rapiță sau grâu, satele cu case vechi, dar și case noi, unele vile în toată regula, construite de bucureșteni dornici să-și aprindă grătarul la numai o jumătate de oră distanță de oraș. La orizont, se înalță turla câte unei biserici sau umbra întunecată a unei păduri care a rămas din Codrii Vlăsiei. Pe traseu, întâlnești chiar o localitate cu numele Moara Vlăsiei. Moara a dispărut, i-a rămas numai numele. În schimb, în comuna vecină, Grădiștea, supraviețuiește o moară veche de optzeci de ani. Deși clientela s-a mai împuținat, valțurile prefac în pulbere fină cerealele din hambarele satului, făină de bună calitate, tip 650. 

 

Elvețienii confirmă rentabilitatea sistemului eco

Elvețienii confirmă rentabilitatea sistemului eco

07 iunie 2016 - 11:00

Totuși, producția bio este în plin avânt, dar costurile pe care le implică, de la teren la forță de muncă, sunt substanțiale în Elveția. 

Politica unui „pierde vânt” și furtuna protestelor!

Politica unui „pierde vânt” și furtuna protestelor!

06 iunie 2016 - 11:00

Perspectiva era frumoasă și generoasă, se încuraja dezvoltarea și extinderea surselor regenerabile. Dar, odată cu modificarea schemei de sprijin pentru energia verde și a legislației ce reglementează domeniul, vântul politicii dâmbovițene și-a schimbat direcția, proiectele regionale privind energia regenerabilă au încremenit și s-au înverzit la... implementare!

Fotograful păstorilor din Zau de Câmpie

Fotograful păstorilor din Zau de Câmpie

01 martie 2016 - 09:00

E fotograful lor, am putea spune, fiindcă în sute de fotografii descoperim Țurcanele scoase la păscut și chipurile asprite de vânt ale ciobanilor. Apoi fotografiile ajung în expoziții județene și naționale și pe internet. Au ajuns deja într-un album numit simplu ”Satul meu”. Astfel, lumea poate admira frumusețile Zaului și poate cunoaște secvențe de viață adevărată.

Rezultate: [71]  
Pagini: [8]  1 2 3 4 5 6 7 8   >  »   

Video

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Standurile cu produse tradiţionale au fost şi anul acesta un punct de atracţie pentru miile de vizitatori care au ajuns la Indagra. Burduşite cu bunătăţi, care mai de care mai ofertante, acestea au adunat la un loc tot ce are mai bun satul românesc: brânzeturi alese, fructe şi legume proaspete, preparate din carne după reţete transmise din generaţie în generaţie şi miere ecologică având proprietăţi terapeutice. Printre expozanţi s-au aflat şi producători veniţi tocmai din Caraş-Severin, cu alimente specifice Banatului Montan.

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?