Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

BRÂNZA lui Vodă: POVESTEA din spatele unui GUST DESĂVÂRŞIT!

Publicat: 27 iunie 2017 - 15:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRODUS PREMIAT LA NIVEL INTERNAŢIONAL! Pe Viorel Petru Trifan l-am cunoscut anul trecut, la IndAgra. A venit la stand ca să ne mulţumească pentru că am fost singurii care l-am promovat. O colegă scrisese despre "Brânza lui Vodă" pe agroinfo.ro. 

petruvio_2_b

Omul e sincer, extrem de politicos şi foarte modest, deşi face o brânză incredibil de gustoasă, care a impresionat juriul extrem de pretenţios de la concursul "International Cheese Awards 2016", unde au concurat pentru o medalie 5.000 de sortimente de brânzeturi şi produse lactate din 27 de ţări. Brânza lui Vodă, produsă de Căşăria Petruvio a lui Viorel Trifan a obţinut medalia de argint, deşi a avut o concurenţă serioasă la categoria sa: 17 sortimente de brânzeturi din Belgia, Portugalia, Canada, Irlanda, Austria şi Letonia.

petruvio_1_b

"Brânza lui Vodă" nu se numeşte întâmplător aşa. Are o poveste extraordinară şi o reţetă bine păstrată care merge mult înapoi în timp, chiar pe vremea domnitorilor. Ingredientele nu sunt secrete: lapte de vacă pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag - toate naturale. Nici procedeul nu e secret. E o brânză fină, artizanală, înnobilată peste 120 de zile în Căşăria Petruvio. Dar cantităţile, pasiunea, moştenirea de familie atât de veche şi de preţioasă o fac deosebită şi foarte apreciată de către cei care au gustat-o. Nu e o brânză ieftină, dar face toţi banii. Nu dispune căşarul nostru de cantităţi mari, dar nici piaţa internă nu prea îi oferă oportunităţi de vânzare...

Sortimente:
Căşăria Petruvio produce trei sortimente de brânză artizanală maturată, sub marca "Brânza lui Vodă". Viorel Trifan le prezintă:
Brânza lui Vodă - COLANUL ROŞU: are o crustă gălbui-portocalie, comestibilă, ce îmbracă miezul de culoarea untului. Cu un gust complementar strugurilor negri şi o aromă fină de fân de pajişte, acest sortiment încântă întreaga cavitate bucală transformând deschiderea şi/sau finalul unei mese într-o adevarată bucurie.
Brânza lui Vodă - COLANUL ALBASTRU: are o crustă de culoare galben-pai, comestibilă, ce îmbracă un miez care are un gust cu o foarte suavă nuanţă dulce-acrişoară şi o aromă fină de fân proaspăt cosit.
Brânza lui Vodă - COLANUL ALB: are o crustă de culoare galbenă, comestibilă, care îmbracă un miez cu găuri mari ce are o cremozitate şi textură deosebite şi al cărui gust variază de la dulce-fructat la uşor aromat, aceasta datorându-se conţinutului de ierburi florale din hrana vacilor.

Citiţi articolul interviu integral în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017, iar pe Viorel Trifan îl găsiţi la telefon: 0744327235, email: petruvio@gmail.com!

Vizualizat: 651 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

La „Ziua Grâului”, eveniment aflat la a 10-a ediţie şi organizat de către companiile Agroind Cauaceu, Agrotex Carei și Promat Tășnad, au participat anul acesta aproape 1000 de persoane, un nou record. Loturile demonstrative au cuprins 60 de soiuri de grâu, orz şi orzoaică, precum şi numeroase variante de fertilizare și tratamente fitosanitare. În platforma de la Diosig (Bihor) şi-au expus o parte din portofoliul de produse 52 de companii producătoare de seminţe, produse pentru protecţia plantelor şi utilaje agricole.

Case IH Agronomic Design Ţuţuianu a pariat pe New Holland Graul care da intre 8 si 10 tone/ha
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?