CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Vasile ABRUDAN se mândreşte cu PRODUCŢIILE de PIONIERAT dinainte de 1989!

Publicat: 10 martie 2017 - 08:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Inginerul Vasile Abrudan, ardelean la origine, dar stabilit în municipiul Tecuci, în vârstă de 68 de ani, este absolvent al Facultăţii de mecanică agricolă, promoţia 1973. De atunci, a condus ani în şir o staţiune pentru mecanizarea agriculturii în nord-vestul judeţului Galaţi.

Este fermierul model, care a reuşit să înveţe la timp şi să pună în practică teoria. Întrebat despre cea mai mare realizare în agricultură, Vasile Abrudan ne-a întors în timp cu răspunsul.
Realizarea cea mai mare cu care vă mândresc mai mult este că, înainte de Revoluţie, am reuşit să ridic SMA Berheci între unităţile de top din mecanizarea gălăţeană. Am obţinut producţii notabile pe dealurile sterpe ale Covurluiului la cereale şi plante tehnice, am înzestrat staţiunea cu tehnică performantă. Producţiile cele mai mari la grâu depăşeau 4 tone la ha, porumbul se apropia de 8 t/ha, iar la floarea-soarelui recolta era de aproape 3.000 kg boabe/ha. Erau producţii de pionierat la acea vreme!”, ne-a declarat fermierul.

vasile-abrudan_bClick pe poza pentru galerie!

Nici regretele nu ţin de actualitate, deşi omul sfinţeşte locul, oricât de greu ar fi. L-am provocat să ne spună care a fost cel mai greu moment trăit în agricultură. Ne-a răspuns:
„Regret nespus de mult faptul că am fost nevoit să părăsesc zona SMA Berheci. Acum, exploatez în judeţul Vrancea, satul Feldioara, comuna Tănăsoaia, o suprafaţă de aproape 200 hectare. Şi aici, fac să rodească an de an terenurile sărace în nutrienţi ale Ţării Vrâncioaiei.”

Vizualizat: 841 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?