CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Saaten Union: Patru HIBRIZI de PORUMB NOI în această primăvară!

Publicat: 14 februarie 2017 - 11:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NOUTĂŢI PENTRU CULTIVATORII DE PORUMB. La întâlnirile cu fermierii din toate regiunile ţării, echipa tehnică şi de vânzări a companiei Saaten Union a atras atenţia subliniind că alegerea, poziţionarea şi recomandarea hibrizilor de porumb sunt corelate cu rezultatele de producţie pe fiecare zonă în parte.

Noutăţile prezentate şi cu prilejul unui eveniment de sală desfăşurat în judeţul Tulcea, la Topolog, cu producătorii agricoli din judeţ, au fost cei patru hibrizi de porumb:
KORYNT, FAO 220, SURTERRA FAO 250, SUARDINO şi SURROUND, ambii din grupa de maturitate FAO 300.

În anul trecut, cele mai performante genotipuri produse la Saaten Union cu producţii de vârf, pe zone de cultură, s-au remarcat:
• Pentru zona de sud, când temperatura este cuprinsă între 8-10° C (1-10 aprilie), hibrizi semitardivi şi tardivi: SUM 305, SUM 405, SUPERBIA, OS 378, DRAVA 348 şi OSSK 396;
• În zona de est, la temperatura de 8-10°C (15-20 aprilie): SUM 305, SUM 405 ,SUFESTA, SUBLIME, OSSK 396, ISH 303 şi SUANITO;
• În zona de vest (între 8-10° C, ca dată calendaristică 5-20 aprilie): SUM 305, SUM 405, SUFESTA, SUBLIME, OS 378, SUPERBIA, OSSK 396, ISH 303 şi SUANITO;
• Pentru nordul ţării, când temperatura este cuprinsă între 9-11° C (20-30 aprilie), hibrizi timpurii şi semitimpurii – SUPORTO, SURROUND, SURIENTO;
• În zonele de centru, colinare sau submontane, atunci când temperatura este cuprinsă între 10-12° C, se recomandă noii hibrizii extratimpurii şi timpurii: KORYNT şi SURTERRA.

saaten-union-eveniment_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Standurile cu produse tradiţionale au fost şi anul acesta un punct de atracţie pentru miile de vizitatori care au ajuns la Indagra. Burduşite cu bunătăţi, care mai de care mai ofertante, acestea au adunat la un loc tot ce are mai bun satul românesc: brânzeturi alese, fructe şi legume proaspete, preparate din carne după reţete transmise din generaţie în generaţie şi miere ecologică având proprietăţi terapeutice. Printre expozanţi s-au aflat şi producători veniţi tocmai din Caraş-Severin, cu alimente specifice Banatului Montan.

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Gerul si Agricultura

Care este starea culturilor agricole de toamna?