CONCURSUL ABONATULUI 2017
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Marian MUŞAT vă prezintă FERMIERUL PERFORMER din Lişcoteanca!

Publicat: 10 februarie 2017 - 14:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

S-A AUTODELEGAT INGINER LA 23 DE ANI! Într-o dimineaţă însorită de început de februarie, redactorul Ferma – Marian Muşat - a ajuns în satul Lişcoteanca, comuna Bordei Verde, din mijlocul Bărăganului brăilean la exploataţia agricolă a inginerului Costică Măcelaru, liderul Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Brăila. 

Fermierul, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Iaşi, i-a povestit cum s-a repartizat singur la CAP Lişcoteanca, în satul natal. „La repartiţie, dacă am văzut că în judeţul Brăila nu era niciun post, m-am suit de la Iaşi în primul tren spre Brăila şi am venit la Direcţia Agricolă. «De aşa oameni am nevoie!», mi-a spus directorul de atunci şi mi-a dat o adresă către Ministerul Agriculturii prin care solicita suplimentarea unui post de inginer stagiar la CAP Lişcoteanca. Şi aşa la vârstă de 23 de ani am ajuns în satul meu, stagiar pe lângă inginerul-şef. Am lucrat la ferma de porci şi din iunie ’72, când a fost destituită toată conducerea CAP, am intrat inginer-şef. Am fost şi preşedinte vreme de opt ani.”, şi-a rememorat câteva repere din parcursul professional fermierul performer.

musat si macelaru_bClick pe poza pentru galerie!

Despre cum a obţinut la grâu aproape 10 t/ha, în urmă cu doi ani, şi cum de a pariat pe rapiţă în acest sezon de producţie, citiţi în revista Ferma!


(text foto: stanga Marian Musat, dreapta Costica Macelaru)



Vizualizat: 1296 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Standurile cu produse tradiţionale au fost şi anul acesta un punct de atracţie pentru miile de vizitatori care au ajuns la Indagra. Burduşite cu bunătăţi, care mai de care mai ofertante, acestea au adunat la un loc tot ce are mai bun satul românesc: brânzeturi alese, fructe şi legume proaspete, preparate din carne după reţete transmise din generaţie în generaţie şi miere ecologică având proprietăţi terapeutice. Printre expozanţi s-au aflat şi producători veniţi tocmai din Caraş-Severin, cu alimente specifice Banatului Montan.

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Prioritatea nr.1 in ferma mea

Care e prioritatea numarul 1 in ferma dumneavoastra?