Valbon
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

IARNA prin FERME. Cum au trecut CULTURILE testul REZISTENŢEI la GER?

Publicat: 17 februarie 2017 - 12:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CAMPANIA DE PRIMĂVARĂ BATE LA UŞĂ. Fermierii care au înfiinţat culturile de toamnă în epoca optimă de semănat pot fi liniştiţi, starea de vegetaţie a plantelor se menţine bună, susţin specialiştii.

La desprimăvărare, controlul biologic pentru determinarea viabilităţii plantelor de cultură este o activitate necesară, cum, de altfel sunt administrarea îngrăşămintelor minerale pe bază de azot şi de potasiu şi efectuarea arăturilor pe terenurile fără strat de zăpadă şi cu îngheţ superficial la sol.

Spre exemplu, la Galaţi unii fermieri au pierdut cultura de rapiţă. Fermierul Valerică Anghel a însămânţat în toamnă trei sute de hectare cu rapiţă şi a fost nevoit să renunţe la ea. După cum ne spune, două au fost cauzele: seceta prelungită şi ploile abundente (de peste 300 l/mp) care au acoperit semănăturile. „Lucrez aproape 1.000 ha în comuna Braniştea, o treime este teren de baltă, pe malul Siretului, restu-i pe deal. M-am chinuit mult cu suplusul de apă din zona joasă, nici acum nu s-a scurs apa de câmp, cu toate că am intervenit cu utilajele de am făcut şanţuri de drenare. Deci, anul acesta nu am rapiţă în cultură”, ne-a declarat Valerică Anghel.

Cultură rapiţă tânără_bClick pe poza pentru galerie!

Cu totul altfel stă situaţia în Insula Mare a Brăilei. Aici, vremea şi lucrările la timp au mers mână-n mână, culturile au vegetat foarte bine în toamnă şi se pare că au trecut şi testul rezistenţei la ger.

Despre situaţia culturilor agricole de toamnă, la nivel naţional, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-28 februarie 2017!

Vizualizat: 1687 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017
Sezon agricol 2017

Cum apreciaţi startul noului sezon agricol 2017?