Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

NUFARM ROMÂNIA: două NOI produse pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ

Publicat: 07 iulie 2017 - 15:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De curând, compania Nufarm a primit autorizarea din partea organismelor europene pentru două din produsele distribuite spre a fi folosite în agricultura ecologică. 

Primul este Champ 77 WG (s.a. 50% cupru metalic din hidroxid de cupru), un fungicid şi bactericid de contact cu omologări pentru cultura de cartof, castraveţi, tomată, viţa-de-vie şi măr, iar cel de-al doilea BactoSpeine DF - insecticid biologic (microorganisme naturale) sub formă de granule dispersabile în apă. Se recomandat utilizarea acestui produs pentru controlul dăunătorilor din ordinul Lepidoptera (omizi, molii, fluturi), la culturile de legume şi plante ornamentale din câmp sau spaţii protejate (solarii, sere) şi la pomii fructiferi.

Fungicide omologate anul trecut
De asemenea, în portofoliul companiei Nufarm România se află şi alte produse cu omologare în România în cursul anului trecut, precum Soleil, un amestec de două substanţe active din grupa triazolilor (167 g/l bromuconazol şi 107 g/l tebuconazol), fungicid sistemic cu un nivel ridicat de acţiune curativă şi protectivă, foarte eficient împotriva unui spectru larg de boli foliare şi ale spicului la cerealele păioase.
Timpani, fungicid pentru combaterea bolilor la cerealele păioase, ce combină eficienţa recunoscută a tebuconazolului asupra unui spectru larg de boli, cu activitatea clorotalonilului de combatere a apariţiei formelor rezistente.

Două erbicide pe bază de 2,4 D
Acestea se adaugă altor două noi erbicide distribuite de compania Nufarm România: Estet, un sistemic recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene, sensibile la 2,4 D din culturile de grâu şi orz, şi Kyleo, erbicid total (160 g/l acid 2,4 D şi 240 g/l glifosat), menit să combată buruienile dicotiledonate şi monocotiledonate anuale, bienale şi perene din livezi, respectiv terenurile fără destinaţie agricolă, dar şi pentru controlul buruienilor mono şi dicotiledonate anuale şi perene din cultura porumbului.

Vizualizat: 517 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

„Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi

La „Ziua Grâului”, eveniment aflat la a 10-a ediţie şi organizat de către companiile Agroind Cauaceu, Agrotex Carei și Promat Tășnad, au participat anul acesta aproape 1000 de persoane, un nou record. Loturile demonstrative au cuprins 60 de soiuri de grâu, orz şi orzoaică, precum şi numeroase variante de fertilizare și tratamente fitosanitare. În platforma de la Diosig (Bihor) şi-au expus o parte din portofoliul de produse 52 de companii producătoare de seminţe, produse pentru protecţia plantelor şi utilaje agricole.

Case IH Agronomic Design Ţuţuianu a pariat pe New Holland Graul care da intre 8 si 10 tone/ha
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?